keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Pullovesi haastaa luonnon

Pohdintaa jatkaen edelleen vesiteemasta: 
 
Seuraava luonnonvaroihin liittyvä haaste maapallolla on vesi ja sen riittävyys.
Tulemme joutumaan sen kanssa ultimaatumin äärelle. Tämä ehdotoman tarpeellinen planeetan käyttövoima, joka kastelee maan kasvit ja ruokkii sitä kautta luomakunnat on muodostumassa uudeksi vallankäytön kohteeksi.
Ihminen on pilannut vesistöänsä vastoin alkuperäistä suunnitelmaa ja vähitellen ollaan siinä tilanteessa, jossa juomakelpoisesta vesitipasta tulee kaupallinen kohde.
Jo nyt on kuivuutta, joka vie mennessään ihmisiä. Meillä, jotka mässäilemme vedellämme ei kaikilla ole käsitystä siitä, että yhtenä kauniina päivänä vesikin voi loppua. Olemme pitäneet sitä itsestäänselvänä, mutta niin se ei saisi olla!

Ennen vanhaan, vesi oli niin puhdasta, että sitä saattoi juoda suoraan luonnosta. Se oli jopa terveyttä edistävää. Kuinka monessa paikassa on enää näin? 
Samalla tavoin kuin kaivosalueita aikanaan varattiin, aletaan kohta kahmia vesialueita – yksityisiin ja rahakkaisiin käsiin. Ja ennen kuin huomaammekaan, joudumme maksamaan juomavedestämme satumaista hintaa. Varsinkin meillä täällä pohjolassa, ollaan ylpeitä juomakelpoisesta vedestämme. Mutta vaikka vesi on enemmän kortilla monessa muussa maassa, emme mekään ole suojassa kahmimiselta. 
Emme saa, emmekä voi ajatella vain omaa etuamme, koska kaikki kuitenkin toimii kokonaisuuden kautta. Toisella puolella maailmaa olevien puutteiden tulee koskettaa myös meitä, muutoin syyllistymme ahneuteen ja egollisuuteen.

Vettä kaupan
 
Jo nyt pullovesi on suurta kaupankäyntiä. Järkyttävää on, että esim. eräistä pikaruokaloista ei enää saa hanavettä. Sitä ei ole mahdollisuus ostaa lasiin, vaan halutessaan palanpainiketta asiakas pakotetaan ostamaan kallista pullovettä, jonka muovikuori on yksi eniten vesistöjä saastuttavimmista yksittäisistä esineistä. Hukumme maailmassa juotuihin muovipulloihin, joiden polttaminen on ilmakehää saastuttavaa. Toinen käsi ei tiedä mitä toinen tekee. 
Tähän asiaan voi jokainen vaikuttaa – kysyntä luo tarjonnan!

Yksi keino juomaveden takaamiseksi kaikille on saada merivesi muunnettua juotavaksi. Siinä on insinööreillemme tekemistä, mutta se on tärkeä suunta, johon aivonystyröitä kannattaa hieroa.
Napajäätiköt sulavat, koska aurinko osallistuu jään muuttamiseksi vedeksi, josta niin monessa paikassa on puutetta. Luonto ja elementit ovat jo tietoisia tarvittavista toimenpiteistä, mutta ihmiset ovat jääneet oman napansa ympärille. Nyt on tärkeää katsoa vesistöä kokonaisuutena, ei yksittäisen ihmisen kannalta.

Jokainen voi tehdä jotain

On syytä alkaa arvostaa vettä enemmän. Suunnata siihen kiitollisuutta ja rakkaudellista energiaa. Sen voi tehdä meistä jokainen suhtautumalla veteen arvokkaana elämänantajana. 
Kun käytät vettä, älä tuhlaa sitä. Ota vain se, mitä oikeasti tarvitset. 
Valitse ekologisimmat vedenkäyttötavat. Maa antaa sinulle vettä, anna sinä sille kiitollisuutta, joka luo parantavaa energiaa kokonaisveteen. 
Siunaa ja kiitä vettä, sillä ilman sitä et olisi elossa. Jos kaikki ihmiset alkaisivat energisoida vettä, puhdistuisi kokonaisvesistömme ja riittäisi paremmin kaikille!


3 kommenttia:

  1. Kiitos Kirsi, tärkeää todella on, että jokainen antaa oman panoksensa luonnolle ja rakkaudella kiittää ja siunaa sitä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kirsi, tärkeää todella on, että jokainen antaa oman panoksensa luonnolle ja rakkaudella kiittää ja siunaa sitä!

    VastaaPoista
  3. Näin juuri. Kunpa ihmiset oppivat luottamaan omaan voimaansa, mahdollisuuteensa vaikuttaa!

    VastaaPoista